A jóga egy olyan utazás,
amely során önmagad fedezheted fel...
  • Előtér, öltözőkkel
  • Buddha lótusz virággal
  • Napterem
  • Hold terem
  • Recepció

NMPT Természetes Mozgáskorrekció

NMPT - Természetes Mozgásminta Tréning

NMPT oktatás Kecskeméten az Ananda jógastúdióban
Manapság alig akad olyan ember, akinek ne lenne időszakos vagy állandósult nyaki, háti vagy deréktáji fájdalma, illetve tartási rendellenessége.
Az ülőmunka és a mozgásszegény életmód, a rossz tartás az izmok elmerevedéséhez, a gerincoszlop kóros elváltozásához vezethet. 

A helytelen testtartáshoz hozzászokva a zsugorodásra hajlamos izmok zsugorodnak, a gyengülésre hajlamos izmok gyengülnek, ezáltal módosítják a gerinc eredeti formáját.

MÁS IZMOK, MÁS MÓDON, MÁS HÚZÁSÍRÁNNYAL KEZDIK MOZGATNI AZ ÍZÜLETEKET, MELYEKBEN ÍGY, EGYRE ERŐSEBB KOMPRESSZIÓS ÉS NYÍRÓERŐK JÖNNEK LÉTRE. 
Az izomegyensúly felborulása miatt izomfájdalmak, a tartás megváltozása miatt pedig ízületi fájdalmak alakulhatnak ki. 

Először csak fáradékonyság, ingerlékenység, majd itt-ott kisebb izomfájdalmak jelzik a problémát. Fájdalmak a lapocka körül, fáradékony derék mutatja, hogy a terhelés nem oda esik, ahová kéne. 
Ha az ember ilyenkor sportolni kezd, és rossz struktúrával, zsugorodott lágyrészekkel a rossz mintát használja a mozgás szervrendszer ízületeit és lágyrészeit így erősen igénybe veszi, és bár a sportnak ezer és egy jótékony hatása lesz, az izmok, ízületek, ízületi szalagok és a csontok visszafordíthatatlanul elváltoznak és az életkor előre haladtával egyre komolyabb panaszokhoz vezetnek.

Mi a megoldás????
NMPT - a gerincsérv és a degeneratív mozgásszervi betegségek új prevenciós útja, a helyes testtartás elsajátítása, illetve az állapotnak megfelelően összeállított mozgásterápia.
Bene Máté Zoltán porckorongsérv specialista gyógytornász – fizioterapeuta kidolgozott egy olyan mozgásminta korrekciót, mely segítségével mi NMPT instruktorok már mozgás közben észrevesszük és felismerjük az aszimmetriákat, a rossz mozgás mintákat. Tudjuk korrigálni mindezt úgy, hogy közben teljesen biztonságos gyakorlatokat végeztetünk a vendégekkel.

Az NMPT módszerével vendégeinkkel egyéni óra keretében tanítjuk meg ezeket a korrekciós gyakorlatokat, a beidegződött rossz mozgásmintát kijavítjuk, ezáltal lehetőséget teremtünk az idegrendszernek, hogy újra helyesen tudja vezérelni a mozgás szervrendszert valamint segítünk a helyes mozgásminta kialakításában és rögzítésében.


Az NMPT módszer és rendszeres gyakorlása gyökeresen megváltoztatja a mozgásmintát, a közérzetet és a mindennapi életet!


Ajánljuk azoknak, akiknek fáj a válla, háta, dereka, ülő munkát végeznek, sportolnak,  és azoknak is, akik évek óta valamilyen gerincproblémával küzdenek. Minden korosztályból várjuk az érdeklődőket!


Vezetik: Vargáné Bende Erika, Kovács-Dandi Csilla 
jógaoktatók, NMPT instruktorok
Érdeklődni:
info@anandastudio.hu

30/44-88-365
30/44-51-059