A jóga egy olyan utazás,
amely során önmagad fedezheted fel...
  • Előtér, öltözőkkel
  • Buddha lótusz virággal
  • Napterem
  • Hold terem
  • Recepció

Gerincterápia jógával

Fáj a hátad vagy a derekad? Gyakran elfekszed a nyakad? Vagy csak szeretnéd megelőzni mindezt?
Manapság alig akad olyan ember, akinek ne lenne időszakos vagy állandósult nyaki, háti vagy deréktáji fájdalma, illetve tartási rendellenessége.

Az ülő életmód, a monitor előtti hosszas tartózkodás, a helytelen testtartás számos módon megbetegítheti a gerincet. Ennek következményeként nemcsak kellemetlen fájdalmak, de egyéb szervi elváltozások is kialakulhatnak.

Hogy mikor válik kórossá az állapot például gerincsérv formájában, az már csak idő és genetika kérdése. Ennek a folyamatnak a megelőzésére és a már meglévő problémák kezelésére a jóga gyakorlatai igen hatékony megoldásokat nyújtanak.

Célunk, hogy még kiterjedtebb és magabiztoabb tudással legyünk képesek jógával segíteni a hozzánk érkezőknek.

Bene Máté segítségével belemélyedtünk a gerincproblémás emberek jógaterápiájába és rendkívüli tapasztalatokat szereztünk a problémákkal rendelkező emberekkel való jógagyakorlás terén.


www.jogaterapia.hu

Gerincterápia

A gerincterápiás képzésen
  • Megismertük a gerinc anatómiáját, mozgástanát, a gerincbetegségeket és jellegzetességüket. Pontosan tudjuk mi okozza őket, melyik mozdulat és testhelyzet ront, melyik javít a helyzeten. Tisztában vagyunk azzal melyik póz káros, esetleg tilos.

  • Megtanultuk ránézésre felismerni problémákat: milyen tartásbeli jellegzetességek valószínűsítenek bizonyos későbbi degeneratív megbetegedéseket, milyen esetekben milyen pózokat lehet használni, melyek segítségével még a tünetek kialakulása előtt meg lehet előzni ezeket a betegségeket.

  • Megismertük, hogyan célszerű felépíteni egy órát, hogy az egy modern életmódot élő ember gerincét érő káros hatásokat a legjobban ellensúlyozni tudja.

Megtanultuk az orvosi diagnózisok jelentését, és azt, hogy ezekkel a betegségekkel jógaügyileg mit lehet, és mit tilos kezdeni, kihez nem szabad hozzányúlni, kit kell feltétlen lebeszélni a jógaóráról, és inkább az orvoshoz irányítani!

Ezt a tudást igyekszünk beépíteni minden csoportos jógaóránkba, mind preventív, mind állapotjavító céllal. Szeretnénk, ha a hozzánk járó jógázók biztonságban éreznék magukat, szeretnénk különös figyelmet fordítani a gyakorlatok helyes kivitelezésére és a jóga terápiás hatásaira!


A gerincterápiás jógaórák természetesen nem helyettesíthetik az orvosi kezelést, de megsegíthetik azt.

Stúdiónkban minden óra gerincterápiás módon épül fel!


Ha szeretnél olyan jógaórákon részt venni, ahol mindez megtalálható, csatlakozz csoportjainkhoz, szeretettel várunk!
Nap terem

Nap terem

Kedd Csütörtök


Az órákra előzetes bejelentkezés szükséges!!!